Cosentino lanceert Dekton Pietra Edition

Producten 18-07
Cosentino lanceert Dekton Pietra Edition

Cosentino, wereldwijd marktleider in de productie en distributie van duurzame materialen voor architectuur en design, introduceert Dekton Pietra Edition, een moderne en innovatieve collectie geïnspireerd op iconische mediterrane stenen, een vervolg op de zeer succesvolle lancering in 2023 van Dekton Pietra Kode – de visie van de gerenommeerde ontwerper en architect Daniel Germani.

Cosentino lanceert Dekton Pietra Edition

De ultracompacte Dekton Pietra Edition collectie past de schoonheid en het detail van traditionele stenen, zoals Travertin, Piasentina, Ceppo Di Gré en Campaspero, aan met verbeterd realisme en duurzaamheid om te voldoen aan de eisen van de moderne architectuur en interieur. “Pietra Edition is de nieuwe reis naar de oorsprong van tijdloze en mediterrane architectuur die al begonnen is met Pietra Kode”, aldus Daniel Germani.”Ik ben er trots op mijn samenwerking met Cosentino voort te zetten om de ontwerpen van Pietra Edition naar ontwerpers, architecten en huiseigenaren te brengen als een materiaal dat zowel tijdloos als innovatief is.”

Cosentino lanceert Dekton Pietra Edition

Dankzij Dekton’s innovatieve TSP-technologie introduceert de koolstofneutrale Dekton Pietra Edition collectie een technologische laag aan iconische natuurstenen, met zes serene designs die warmte en moderne elegantie brengen in elk binnen- of buitenproject. De collectie is een eerbetoon aan de blijvende elegantie van mediterrane natuurstenen en verheft tegelijkertijd hun ontwerp, eigenschappen en zintuiglijke waarneming, waardoor ruimtes vol helderheid, moderniteit en eenvoud ontstaan.

Cosentino lanceert Dekton Pietra Edition

Pietra Edition

Vijf verschillende steentexturen, waaronder de gloednieuwe Piasentina, Campaspero Crema Marfil marmer vormen het palet van zes stijlen van Pietra Edition:

Cosentino lanceert Dekton Pietra Edition

Trevi’s crèmekleurige basis, gekenmerkt door een parallel patroon van onregelmatige aderen in grijs- en blauwtinten, is geïnspireerd op de klassieke schoonheid van Romeins zilvertravertijn.

Nebu recreëert de diepte van Romeins travertin en de prachtige onregelmatigheden brengen een uniek tijdloos ontwerp in elke ruimte

Adia biedt een veelzijdige afwerking met een zijdeachtige uitstraling. De crèmetint en zachte witte lijnen maken elk project bijzonder.

Ava is geïnspireerd op Ceppo di Gré, de originele steen uit de regio Lombardije die opvalt door zijn ruwe uiterlijk, maar in een warmer design dat niet in de natuur voorkomt, perfect voor ontwerpen in mediterrane stijl.

Polar onthult prachtige onregelmatigheden van de Spaanse steen Campaspero, geherinterpreteerd in een uniek hyperrealistisch patroon dat een onregelmatige basis in beige tinten combineert met grijsachtige en crèmekleurige aderen, kleine inlays en fossielen.

Sandik biedt de traditionele elegantie van Spaans Crema Marfil marmer met een gladde afwerking, crèmekleurige achtergrond en subtiele grijstinten, dat uitstekend presteert voor buitentoepassingen.