De keuken als leefruimte met mengkranen van Dornbracht

Accessoires 22-08
De keuken als leefruimte met mengkranen van Dornbracht

Als centrum van het samenwonen en samenleven is de keuken een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is dus heel begrijpelijk dat een eigen stijl juist op deze plek een topprioriteit is. Op maar weinig plekken in een huis leeft men zich in het streven naar eigenheid en zelfverwezenlijking zo uit als in de keuken. Om persoonlijke voorkeuren tot uitdrukking te brengen, zijn verschillende producten nodig die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden, vooral bij de gootsteen. De fabrikant Dornbracht staat bekend om de diepte van zijn assortiment. Ook de onlangs gelanceerde keukenserie Vaia biedt een zeer ruime verscheidenheid aan mengkranen, functies en oppervlakken.

De keuken als leefruimte met mengkranen van Dornbracht

Het waterpunt in de keuken wordt steeds meer een flexibele unit. De mengkraan speelt hier een centrale rol: gevraagd zijn modellen die meer functionaliteit bieden en kunnen inspelen op de uiteenlopende eisen die in deze ruimte belangrijk zijn. Dornbracht biedt bijvoorbeeld mengkranen met een zijdelingse spoel- of Pull-Down-functie, maar ook Pot Fillers of Bar Taps voor gefilterd water. Dankzij de vele varianten wordt een natte werkplek op die manier een functionele én persoonlijke unit.

De keuken als leefruimte met mengkranen van Dornbracht

Vaia-brugmengkraan als designstatement


De op Amerika geïnspireerde Vaia-brugmengkraan is een bijzondere blikvanger. Hij is verkrijgbaar als 3-gats variant met Pull-Down-functie of als 2-gats versie met zijdelingse spoeldouche – beide met druppelvormige hendelgrepen of klassieke kruisgrepen. De Pot Filler laat zien hoe design en functie perfect samengaan: de mengkraan wordt naast de kookplaat geïnstalleerd en voornamelijk gebruikt om pannen rechtstreeks met water te vullen. Maar de Pot Filler zorgt ook voor een opvallend accent bij het fornuis dat de aandacht trekt. De elf finishes waarin Vaia verkrijgbaar is, bieden daarnaast veel ruimte voor een persoonlijke vormgeving. Hiertoe behoren onder andere Dark Chrome en Champagne (22kt Goud) in geborsteld en glanzend.

De keuken als leefruimte met mengkranen van Dornbracht

De Vaia-keukenserie is per direct verkrijgbaar in alle varianten en oppervlakken.