De koelkast wordt een inrichtingselement

Producten 17-07
De koelkast wordt een inrichtingselement

Patricia Urquiola is de ontwerper van de vrijstaande en modulaire kast Mantle voor Signature Kitchen Suite, ontworpen voor de Undercounter convertible-koelkast, een inbouwapparaat dat wordt gekenmerkt door twee koelkast-lades met onafhankelijk programmeerbare temperaturen.

De koelkast wordt een inrichtingselement

In steeds vloeiender wordende ruimtes, waar de grenzen tussen woonkamer en keuken vervagen, heeft Urquiola zich ten doel gesteld het huishoudapparaat om te vormen tot een inrichtingselement, door de Signature Kitchen Suitetechnologie te integreren met een textuurkast, sculpturaal van vorm en doordrongen van een aura van vakmanschap. 

De koelkast wordt een inrichtingselement

Zo wordt de koelkast een veelzijdig designobject, fysiek en zichtbaar toegankelijker, geschikt voor plaatsing in verschillende delen van het huis, zoals de woonkamer, de slaapkamer of zelfs de badkamer, maar ook in openbare ruimtes zoals hotels en kantoren.

De koelkast wordt een inrichtingselement

Koelkast te integreren met extra opbergruimte

De kast is verkrijgbaar in drie modulaire varianten: de basismodule met de koelkast kan worden geïntegreerd met extra opbergruimte via een horizontale of verticale uitbreiding.

Mantle wordt gepresenteerd met de exclusieve afwerking met Cimento tegels (ook ontworpen door Patricia Urquiola) en geproduceerd met behulp van het gelijknamige materiaal, een revolutionaire en lichte betonverbinding gemaakt van natuurlijke componenten. De tegels – in de tinten Vanille, Blauw, Bordeauxrood, Groen – omsluiten de koelkast met repeterende vormen om een ontwerp te creëren dat evolueert naar een soort sculpturale visuele stof, bijna als een moderne totem.