Een rol papier in een marmeren voet

Verlichting 17-10
Een rol papier in een marmeren voet

De Teo draadloze tafellamp, ontworpen door Luca Nichetto voor Salvatori, is geïnspireerd op het werk van de beroemde architect Ieoh Ming Pei. Door de delicaatheid van papier en de elegante stevigheid van natuursteen te combineren, creëert deze charmante en originele uitdrukking van harmonie de perfecte sfeerverlichting, zowel binnen als buiten.

Een rol papier in een marmeren voet

De lamp bestaat uit een dubbellaagse ronde voet in natuursteen, waarvan het eerste onderdeel de USB-oplader bevat en het tweede het dimbare LED-licht. Een vel opgerold papier wordt in de basis gestoken om de kap te vormen, waardoor een zachte, zachte gloed ontstaat.

Een rol papier in een marmeren voet

Het resultaat is een miniatuursculptuur die speelt met de weerkaatsing van het licht en de fascinerende nevenschikking van de onverzettelijke, eeuwige steen en het kortstondige, delicate papier.

Een rol papier in een marmeren voet

Dit jaar is Teo verkrijgbaar in een nieuwe selectie marmer met Bianco Carrara, Rosso Levanto en Verde Guatemala die zich voegen bij de bestaande selectie van Crema d'Orcia en Pietra d'Avola. Terwijl de originele versies zijn ontworpen om te worden gecombineerd met een klassieke witte tint, worden de nieuwe varianten gecombineerd met vellen papier in verschillende kleuren. Een deel van de charme van de Teo-lamp is de mogelijkheid om een persoonlijk tintje toe te voegen, waarbij het ingenieus eenvoudige concept het gemakkelijk maakt om een effen vel papier of een patroonpapier in te voegen om een nieuwe lampenkap te creëren.

Om het oneindige scala aan creatieve mogelijkheden te demonstreren, heeft Salvatori ook een limited-edition versie van Teo geïntroduceerd, met twee originele ontwerpen van de populaire Venetiaanse kunstenaar Lucio Schiavon.