House of Thol presenteert ‘Future Furniture’

Beurs 17-10
House of Thol presenteert ‘Future Furniture’

Tijdens de Dutch Design Week (DDW24) van 19 t/m 27 oktober 2024 in Eindhoven vestigen ontwerpers Thomas Linssen en Jana Flohr van House of Thol in de Showroom van Piet Hein Eek de aandacht op het eerste meubelstuk uit hun Future Furniture-collectie: de circulaire ReCovered Cabinet.

House of Thol presenteert ‘Future Furniture’

Sinds de oprichting in 2014 door Thomas en Jana, maakt House of Thol functionele, betaalbare producten die duurzaam leven voor iedereen toegankelijk maken. Zo heb je met de Flower Constellations minder bloemen nodig voor een prachtig boeket, helpt de Patera Magna om fruit en groente langer vers te houden, en zorgt Waterworks ervoor dat je planten altijd genoeg water hebben. Met de Patella Crescenda kweek je het hele jaar door je eigen supergroente, gewoon op je aanrecht.

House of Thol presenteert ‘Future Furniture’

House of Thol produceert in eigen beheer

House of Thol produceert alle ontwerpen in eigen beheer binnen de EU, gebruikmakend van natuurlijke, duurzame materialen die gerecycled of recyclebaar zijn. De producten zijn ontworpen om mooi oud te worden, zijn eenvoudig te repareren en dragen bij aan het besparen van grondstoffen.

House of Thol presenteert ‘Future Furniture’

Het ReCovered Cabinet biedt een circulaire oplossing voor afgedankte archiefkasten die door digitalisering van kantoren overbodig zijn geworden. Dankzij het doordachte en modulaire ontwerp kunnen kasten van verschillende kwaliteiten worden hergebruikt en ter plekke eenvoudig worden omgebouwd, wat niet alleen veel transportkosten bespaart, maar ook flexibiliteit biedt in het gebruik. Bovendien is het mogelijk om het frame los aan te schaffen, zodat gebruikers hun eigen kast een tweede leven kunnen geven op een toegankelijke manier.