Lichtgewicht vloerbekleding voor maximale impact

Producten 25-10
Lichtgewicht vloerbekleding voor maximale impact

Tijdloos. Modulair. Innovatief. Maak kennis met Plus en ecoBACK Plus, de nieuwste collecties zachte vloerbekleding van modulyss. Deze vederlichte tapijttegels zijn voorzien van een revolutionaire circulaire rug, gemaakt uit gerecycleerde en opgewaardeerde materialen, voor nog meer duurzaamheid.

Lichtgewicht vloerbekleding voor maximale impact

Voor modulyss is het een erezaak om steeds duurzamer te werk te gaan. Modulaire tapijttegels zijn daar al sinds de oprichting van het merk het perfecte voorbeeld van. De gerecycleerde en recycleerbare productiematerialen weerspiegelen immers als geen ander hoe modulyss voortdurend innoveert en op zoek gaat naar ecologische oplossingen

Lichtgewicht vloerbekleding voor maximale impact

Duurzaamheid speelt ook een sleutelrol in de nieuwe ecoBACK Plus-rug, die speciaal werd ontwikkeld voor de tapijttegels uit de Plus-collectie. De rug is gemaakt uit een combinatie van polyolefine en biogebaseerde grondstoffen en bestaat voor 80 procent uit gerecycleerde en opgewaardeerde materialen. Dat levert een ongelooflijk lichte én circulaire rug op die goed is voor mens en planeet. Er loopt momenteel niet trouwens alleen een patentaanvraag, maar ook een Cradle-to-Cradle-certificering voor ecoBACK Plus.

Lichtgewicht vloerbekleding voor maximale impact

De vier tegeldessins uit de Plus-collectie bevatten stuk voor stuk een aanzienlijk aandeel gerecycleerde materialen (47,7 tot 63,6 procent van de totale samenstelling). De tegels zijn hierdoor niet alleen eenvoudiger om op te tillen tijdens de plaatsing, maar kunnen ook in grotere hoeveelheden worden getransporteerd – wat dan weer de CO2-uitstoot door het transport naar beneden haalt.

Subtiel oogverblindend

Ontwerper Joris Peutz creëerde vier verschillende dessins voor Plus: Monos, Artus, Forma en Textura. De waaier aan texturen en tinten speelt in op de kunst van het creëren en is bedoeld om elk interieurconcept te verrijken en naar een hoger niveau te tillen.

Monos zet in op eenvoudige elegantie met warme, uitnodigende aardekleuren, rustgevende neutrale en donkere tinten vol inspiratie en koele kleuren met een vleugje modern raffinement. Artus vormt de artistieke aanvulling op jouw creatieve visie. De motieven van deze lijn zijn geïnspireerd op textiel – een subtiele knipoog naar de rijke textielgeschiedenis van België, de bakermat van modulyss. Forma verzacht het strakke karakter van moderne ruimtes met een organisch motief en gaat uitstekend samen met Artus, voor maximale creatieve veelzijdigheid in je ontwerpen. Het gedeelde kleurenpalet varieert van warme, levendige tinten over neutrale, donkerdere kleuren die naadloos overgaan in koelere schakeringen. De combinatie van Artus en Forma in één ruimte creëert een gevoel van dynamische harmonie.

Het mini-tuftdessin met minimalistische kleuren van Textura zorgt tot slot voor een eenvoudige uitstraling mét textuur. Donkere neutrale kleuren en zowel warme als koude grijstinten brengen samen met beige een vleugje rust en moderniteit in je ontwerp.

Een streling voor de zintuigen

Een doordachte vloerbekleding is fundamenteel voor het ontwerp van om het even welke ruimte. Texturen en kleuren definiëren de sfeer en beïnvloeden de emoties van iedereen die de ruimte ‘beleeft’. Het moderne, maar tijdloze kleurenpalet van de Plus-collectie is ideaal voor een rustgevende, comfortabele en visueel consistente omgeving. “Als ontwerper ben ik mij maar al te goed bewust van de invloed die kleuren hebben op ons welzijn”, aldus Joris Peutz. “Dat verklaart meteen ook waarom deze collectie een divers kleurenpalet heeft. Elke tint dient een specifiek doel en past bij verschillende ruimtes. Neutrale kleuren en aardetinten creëren een rustige, intieme sfeer, terwijl koelere tinten de focus en productiviteit een boost geven en dus ideaal zijn voor kantooromgevingen. Een selectie van donkerdere tinten zorgt tot slot voor een vleugje luxe, die uitstekend past in de retail- en hotelwereld.”

De collectie biedt een waaier aan ontwerpkeuzes om het evenwicht en de sfeer in de ruimte vorm te geven – van biofilie tot maximalisme, minimalisme en comfortabele zachtheid. Kortom, de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen een trendy ontwerp en neuro-esthetiek begint bij de Plus-collectie.