Unilin Panels opende op 29 februari officieel zijn gloednieuwe kantoorgebouw in Wielsbeke. Het nieuwe gebouw van de panelendivisie van Unilin, een wereldwijde referentie in interieurdesign en bouw, bevindt zich naast één van de productiesites van het bedrijf en is meteen ook een ode aan de producten van het bedrijf.
Na jaren van sterke groei en succesvolle en innovatieve productlanceringen zoals Unilin Master Oak, neemt Unilin Panels een gloednieuw hoofdkantoor in gebruik. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 130 collega’s. Het laat de verschillende teams van de divisie, die in het verleden op verschillende locaties werkten in Oostrozebeke en Wielsbeke, toe om nu samen te komen in de Breestraat in Wielsbeke. Naast de productiesite en nieuwe hoofdkantoren in Wielsbeke blijft de productiesite in Oostrozebeke uiteraard een centrale site, met aanpalend de showroom voor klanten.
Medewerker centraal
Het nieuwe gebouw is een slimme mix van design, functie en duurzaamheid, en zet de medewerker centraal. Veronique Hoflack, president van Unilin Panels, voegt toe: “Unilin Panels telt intussen 1380 medewerkers, die zich allemaal elke dag 100 procent inzetten. We willen voor hen een fijne, stimulerende werkomgeving creëren. Ons nieuwe kantoorgebouw is ontworpen met onze medewerkers centraal in onze gedachten. De kantoren moeten hen in de eerste plaats de ruimte bieden waar ze zich goed voelen. Waar ze kunnen innoveren, samenwerken en focus vinden. Kortom, het is een werkomgeving op maat van onze collega’s. Het interieur is trouwens geïnspireerd op een moodboard dat onze collega’s volledig zelf samenstelden.”
Ode aan Unilin-producten
Ook bij de keuze aan materialen werden functie en design zorgvuldig tegen elkaar afgewogen door het architectenbureau OYO. Het resultaat is een ode aan Unilin-producten: van de isolatie, over de vloeren tot alle plaatmateriaal.
Het succesverhaal Unilin Master Oak kreeg een hoofdrol in het interieur van de nieuwe kantoorgebouwen. De levensechte eiklook en houtdecoren brengen de natuur binnen in de werkplek. “We wonen in stedelijke omgevingen, zijn meer binnenshuis en verliezen onze connectie met de natuur. Door natuurlijke elementen te integreren in onze leefomgeving kunnen we de connectie met de natuur versterken. Dit heeft een positief effect op het welbevinden”, aldus Hoflack.
In het atrium trekken een architectonische trap in het felle Unilin-blauw en een centraal kunstwerk meteen de aandacht. Het architecturaal kunstwerk, dat ontworpen werd door een gerenommeerd Belgisch architectenbureau ncbham, zet de decoratieve collecties van Unilin in de kijker. Tegelijkertijd kunnen bezoekers er ook het duurzaamheidsverhaal van Unilin Panels in ontdekken.
Tenslotte brengen de Super Matt MDF en verschillende trendkleuren uit de Unilin-collectie een speelse toets en creativiteit in de verschillende vergaderzalen.
Duurzaam in ontwerp
Circulariteit en duurzaamheid zitten al sinds de oprichting in het DNA van Unilin. En dat merk je ook in het nieuwe kantoor. Het gebouw, dat naast een op en top circulaire productiesite is gelegen, kreeg een gevelstructuur in hout aangemeten. Dat hernieuwbare materiaal is Unilin’s voornaamste grondstof. Ook het interieur, met Unilin spaanplaten van 95 procent gerecycleerd hout en laminaatvloeren van herwonnen hout, dragen bij aan het duurzame karakter van het nieuwe kantoor.
Dankzij de betonkernactivering heeft het gebouw bovendien een laag energieverbruik. Bovendien werd het aangesloten op de groene-energiecentrale A&U van Unilin (in joint-venture met Aspiravi). Het gebouw zal dus volledig verwarmd worden met groene energie.
Ten slotte werd ook rekening gehouden met de omgeving van het gebouw. Met verschillende landschapsheuvels en groenzones rond het nieuwe kantoor, gaat het gebouw mooi op in zijn omgeving.
- Bekijk ook
- www.unilin.com