Van natuurlijke materialen tot slimme technologiën

Producten 24-10
Van natuurlijke materialen tot slimme technologiën

Tijdens de Dutch Design Week 2024 worden de nieuwste interieurtrends gepresenteerd die de toon zetten voor het komende jaar. Van duurzaam design tot de integratie van technologie in het interieur, deze trends bieden zowel esthetische als praktische oplossingen voor moderne woonruimtes. Velux, specialist in het verbeteren van woningen met daglicht en ventilatie, speelt een sleutelrol in veel van deze trends door woningen te transformeren met natuurlijk lichtinval en slimme ventilatie. Het bedrijf zet de vijf belangrijkste trends op een rij die tijdens het evenement centraal stonden, en hoe Velux hierop inspeelt.

Van natuurlijke materialen tot slimme technologiën

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen blijven populair in interieurontwerpen, maar de toevoeging van daglicht is de ultieme aanvulling op deze esthetiek. Met Velux-dakramen wordt daglicht optimaal benut, waardoor ruimtes niet alleen visueel warmer en uitnodigender aanvoelen, maar ook energiezuiniger worden door minder afhankelijkheid van kunstlicht. Door natuurlijke elementen en daglicht te combineren, ontstaat een rustgevend interieur.

Van natuurlijke materialen tot slimme technologiën

Slimme technologie voor comfort en energie-efficiëntie

Smart homes en technologieën die comfort en duurzaamheid verhogen, zijn niet meer weg te denken in de interieurtrends van 2025. Velux biedt oplossingen zoals op afstand bedienbare dakramen en slimme regensensoren, waarmee je eenvoudig ventilatie en lichtinval kunt optimaliseren. Deze technologie draagt niet alleen bij aan een comfortabele leefomgeving, maar ook aan energiebesparing en duurzaamheid, passend bij de trend van slimme woningen.

Van natuurlijke materialen tot slimme technologiën

Multifunctionele ruimtes met optimale daglichttoetreding

In het moderne interieur hebben ruimtes vaak meerdere functies. Dankzij de veelzijdige dakramen van Velux kan elke ruimte profiteren van daglicht, wat essentieel is voor multifunctionele ruimtes. Of het nu gaat om een thuiskantoor in de woonkamer of een chillplek op zolder, dakramen zorgen voor meer daglicht en een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor elke ruimte functioneler en aantrekkelijker wordt.

Duurzaamheid als kernwaarde

Duurzaamheid staat steeds meer centraal in het design. Velux zet zich in voor milieuvriendelijke producten, met energie-efficiënte dakramen die helpen bij het verminderen van de energiekosten en de ecologische voetafdruk van een woning. De producten van het bedrijf zijn ontworpen om de natuurlijke ventilatie te bevorderen en tegelijkertijd de warmte binnen te houden, waardoor huizen comfortabeler en duurzamer worden.

Minimalisme versterkt door daglicht

Minimalistisch design blijft populair, maar we zien hierbij steeds meer een speelse twist. Velux dakramen dragen bij aan minimalistische interieurs door de strakke, moderne ontwerpen die perfect in elk type ruimte passen. Bovendien zorgen dakramen voor een natuurlijk lichtinval die de eenvoudige lijnen van minimalistisch design benadrukt, zonder de ruimte druk te laten aanvoelen. Een ingetogen maar krachtige aanvulling op een minimalistisch interieur.