Woak: duurzaamheid als kernwaarde

Meubels 18-07
Woak: duurzaamheid als kernwaarde

Woak heeft duurzaamheid vanaf het begin tot een van zijn kernwaarden gemaakt - het is een principe dat elk aspect van het bedrijf raakt, van ontwerp tot productie.

Woak: duurzaamheid als kernwaarde

Opgericht in 2018 als een onafhankelijk merk van een Bosnisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige houten meubels, ontwikkelt Woak producten en collecties ontworpen door belangrijke internationale ontwerpers die zijn toewijding en aandacht voor het milieu volledig weerspiegelen.

Woak: duurzaamheid als kernwaarde

Hout is de alfa en omega van het merk, het erfgoed en de toekomst. Daarom heeft Woak in de loop van het jaar verschillende projecten en activiteiten ondernomen die gericht zijn op behoud en teruggeven aan het milieu.

Woak: duurzaamheid als kernwaarde

Woak doet voortdurend onderzoek

Eerst en vooral zorgt het beheersen van de hele productieketen voor het gebruik van best practices die de impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd de hoogste kwaliteitsnormen bereiken. Elk houten paneel wordt met de hand geselecteerd, bewerkt, gesneden en geassembleerd door ambachtslieden met tientallen jaren ervaring die hun onschatbare knowhow van generatie op generatie doorgeven. Door voortdurend onderzoek verhoogt Woak voortdurend zijn niveau van uitmuntendheid in houtbewerking en is het begonnen met experimenteren met innovatieve technologieën en verschillende materialen om hun interactie met hout te onderzoeken.

Daarnaast heeft Woak de afgelopen jaren processen en complexe systemen ingevoerd om een betere kwaliteit te garanderen en een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik mogelijk te maken, zoals bijvoorbeeld een luchtdroogsysteem dat producten duurzamer maakt, en een zonnepanelensysteem dat alle energiebehoeften van de productie-eenheid dekt.

woakdesign.com